Blog:Debatecritical mass: ‘tussen droom en daad’

Ben jij ondernemend en voel je je maatschappelijk betrokken? Heb je veel ideeën en mooie idealen, maar weet je niet hoe je ze waar kunt maken? Stichting Critical Mass nodigt je van harte uit voor Tussen droom en daad, een bijeenkomst op donderdag 28 februari over hoe je je idealen kunt omzetten in actie.

In het kader van het programma Landen van Herkomst van de gemeente Utrecht reisde Critical Mass af naar Istanbul en filmden we jonge mensen in Istanbul die hun hart hebben gevolgd. We laten je graag kennismaken met deze drie inspirerende persoonlijkheden die streven naar een mooiere samenleving. Treed daarnaast in gesprek met sociaal ondernemers, laat je inspireren door andere jongeren en volg inspirerende workshops met als thema’s hoofd, hard en handen.

Hoofd: Wat zie je in de samenleving? Wat zijn je ideeën, en wat wil jij veranderen?
Hart: Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat zijn je passies en dromen?
Handen: Welke stappen moet je ondernemen om je dromen tot daden om te zetten? Waar liggen jouw krachten en wat kan je nog leren?

Stel je vragen aan geslaagde sociaal ondernemers, onder wie:

Zehra Dogan: ondernemer, jurist en directeur van de Dutch Dream Foundation. Zij zet zich in om anderen te helpen ook hun dromen waar te maken. In het Dare to have a dream-programma worden jonge biculturele ondernemers gecoacht door CEO’s uit het bedrijfsleven. Zehra Dogan weet precies wat er nodig is om van een droom werkelijkheid te maken. Dare to have a dream!

Ergün Erkoçu: oprichter van CONCEPT0031, een bureau dat zich bezig houdt met de “pluri-culturele” maatschappij; hij werkt vanuit een sociaal en community-based commitment. De focus ligt op de mens en zijn verhouding tot thema’s als religie, ervaring, maatschappij en de multi-functionaliteit en multi-etnisch gebruik van gebouwen, faciliteiten en openbare ruimtes. Ergün is ook architect en de creatieve directeur van CONCEPT0031.

Bruno van den Elshout: fotograaf en maatschappelijk pionier. Reisde al eens een jaar ononderbroken door alle 27 EU-lidstaten. Werkt nu aan een monumentaal boek over de Noordzeehorizon en publiceert in 2013 al zijn uitgaande e-mail online.
Blogt over zijn avonturen op http://www.ready2amaze.com

Juul Martin: sociaal ondernemer, spreker en gelooft in de deeleconomie. Voor elk goed idee of project is materiaal of hulp nodig, en ergens anders ruimen mensen hun huis op, of is iemand op zoek naar een waardevolle vrijwilligersklus. Met de Waardeverbinder realiseerde Juul Martin een app om vraag en aanbod in sociaal kapitaal bij elkaar te brengen.

Henrik Looij: oprichter van Stichting Verbeter de Wereld, een stichting die mensen helpt hun idealen in daden om te zetten door middel van training en coaching. Ook is Henrik ondernemer en werkt hij voor Eyeopener Works, waar bedrijven en organisaties  zich bekwamen in leiderschap en en professionele ontwikkeling.

Je bent van harte welkom bij Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht, van 14.30 – 18.00 uur.

Aanmelden
Kom ook naar Tussen droom en daad, en ontmoet andere jongeren en sociale ondernemers, wissel van gedachten, ontdek je eigen krachten en laat je inspireren.