Blog:Researchstad van de toekomst: ‘urban play’

 1/3 

Hoe gaan we met onze vrije tijd om in de stad van de toekomst? Blijven we sporten op afgelegen sportcomplexen die alleen maar verder buiten de stad komen te liggen, of wordt sport steeds meer onderdeel van het stedelijk leven? Hoe kan de stad speelser en interactiever worden? Op vrijdag 22 maart organiseert het Museon de workshop ‘Urban Play’ over speelse verweving van cultuur, vrije tijd en sport met de alledaagse stad. Jouw input is hierbij nodig! ‘Urban Play’ is onderdeel van een reeks van workshops waarin het museum samen met het publiek de zomertentoonstelling #stadvandetoekomst vormgeeft.

Skaters gebruiken de stad als een speeltuin, in bushokjes wordt geschommeld, stoepen veranderen in trampolines en portieken worden micro-bioscoopjes. In een skybox van het stadion van ADO Den Haag wordt met specialisten, studenten, ontwerpers en andere geïnteresseerden de toekomst van sport en vrije tijdsbesteding verder uitgedacht. Het concept ‘Urban Play’ staat daarbij centraal. Met de deelnemers van de workshop worden nieuwe vormen van Urban Play ontwikkeld en uitgedacht.

De workshop is onderdeel van een serie van zes thematische workshops waarin het Museon samen met het publiek de stad van de toekomst onderzoekt en maakt. Deelnemers werken mee aan de tentoonstelling #stadvandetoekomst, die in de zomer in het Museon te zien zal zijn. In de volgende workshops in deze serie worden de thema’s mobiliteit, wonen, ondernemen, groen en ‘governance’ in de stad van de toekomst onder de loep genomen.

De ‘Urban Play’-workshop staat onder leiding van dr. Angelique Lombarts, lector city marketing & leisure management aan de Hogeschool Inholland, en wordt visueel ondersteund door Ir. Ergün Erkoçu, architect en creatief directeur van CONCEPT0031. De workshop wordt georganiseerd door het Museon en ge-co-host door de internationale blog The Pop-Up City.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 22 maart (tijdstip wordt nader bekend gemaakt) in het Kyocera-stadion van ADO Den Haag. Deelname aan de workshop is gratis en is inclusief koffie en thee. Er is beperkt plaats in de workshop, dus meld je snel aan! Mail naarworkshops@museon.nl.

beelden: http://popupcity.net/2013/03/help-us-build-the-city-of-the-future/