Project:Architectuur, interieurRestaurant & Club Thirty-Seven

 1/6 

Op de rand van de Haagse binnenstad, in het voormalig bekendste homo-uitgaansgelegenheid De Strass, is een nieuw restaurant-club combinatie ontwikkeld. Vooruitstrevend in de huidige pluriculturele samenleving en uitblinker in moderne technische geluids- en brandweereisen.

Midden in een woonwijk, aan de rand van het Haagse centrum is in een voormalig dansgelegenheid, is opnieuw een speciaal horeca initiatief gestart. De uitdaging in dit project zit ‘m op een aantal vlakken.

Bestaand pand:
Het initiatief zal zich plaatsen in bestaand pand. Omdat het pand ‘beschermt Stadsgezicht’ is, kan er niets gedaan worden aan de buitenkant van het pand, daarbij dateert het pand uit de beginperiode van de 20e eeuw. Het pand dient getransformeerd te worden naar de huidige eisen die worden gesteld.

Voormalig homo-club, toekomstig open-minded club:
De eisen van de huidige pluriculturele samenleving worden steeds complexer. De opdrachtgever heeft i.s.m. het creatieve team besloten dat het een plek moet worden dat voldoet aan deze eisen. Geen uitsluiting dus ongeacht geaardheid, etniciteit, kleur en/of cultuur. Ontmoeting is hierbij het uitgangspunt.

Midden in de woonwijk:
Een van de grootste uitdagingen van het project is dat het voldoet aan alle geluidseisen die worden gesteld. De club, dat midden in de woonwijk staat, mag absoluut geen geluidsoverlast veroorzaken. I.s.m. de geluidsadviseur zijn bijzondere technieken gekozen waardoor de trillingen die worden veroorzaakt door muziek niet zullen zorgen voor overlast buiten het pand.

Resultaat;
Een restaurant en een club, open-minded en vooruitstrevend:

Restaurant Thirty-Seven is een chique, simpele en eigentijdse locatie voor een bijzondere lunch of een uitgebreid diner. Als lounge biedt Thirty-Seven een rustige omgeving om te ontspannen, bij te praten of zaken te doen. Restaurant Thirty-Seven is gesitueerd in het centrum van Den Haag, is 7 dagen per week geopend en heeft gratis wifi.

Club-Lounge Thirty-Seven trekt een publiek dat zich durft te onderscheiden, open minded is en net dat beetje extra waardeert. Vier nachten per week is Club Thirty-Seven de perfecte locatie voor mensen die stijlvol willen ontspannen. Een selectie van DJ’s en live muzikanten presenteren een perfecte mix van klassieke dance tracks, huidige club favorieten, soul, funk en soms wat jazz. Met zijn exclusieve setting, de bijzondere cocktails en een wisselende line-up van DJ’s voorziet Thirty-Seven het Haagse nachtleven van een spannende nieuwe locatie.

Fact sheet:

Status:opgeleverd
Locatie:Den Haag
Cliënt:Dare 2 Dream BV
Projectwaarde:€200.000,-
Programmarestaurant, club, lounge, cocktailbar
Typeturn-key (Design and Build)

Credits:

Ontwerp:CONCEPT0031
Architect:Ergün Erkoçu
Projectmanager:CIhan Buğdacı (GENTLEMEN A.R.T.)
Team:Ergün Erkoçu, Cihan Buğdacı, Didier Vorselaars, Deniz Demirhan, Duyku Kul
CIhan Buğdacı (GENTLEMEN A.R.T.)