Blog:CONCEPT0031 genomineerd voor de “Div GoodPracticePrijs 2008”

Op 21 januari wordt de Div GoodPracticePrijs 2008 uitgereikt door minister E.van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie. Hij doet dit mede namens staatssecretaris Klijnsma van SZW. De prijs stimuleert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf om ook allochtone medewerkers in het personeel op te nemen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Scheepvaart College in Rotterdam. De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk en een jaar lang aandacht in de (vak-)media.

De prijs is beschikbaar gesteld door Div, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. Div adviseert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf over diversiteit in het bedrijfs- en personeelsbeleid en de zakelijke voordelen ervan. Div is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uit alle aanmeldingen zijn 10 mkb-werkgevers genomineerd voor de finale. De jury beoordeelt deze bedrijven op belangrijke onderdelen in het bedrijfsbeleid: de visie en doelstelling van het diversiteitsbeleid; de betrokkenheid van directie en management; beleid voor werving, selectie, instroom, doorstroom, behoud en uitstroom; de manier waarop veranderingen in interne cultuur en gedrag zijn bereikt; de samenhang met het algemene bedrijfsbeleid en duurzaamheid; de effectiviteit van het beleid inclusief aantoonbare bedrijfseconomische resultaten; en de creativiteit, voorbeeldfunctie en overdraagbaarheid van de aanpak.